Stichting CultuRe

Over ons

De stichting Cultuurcentrum gemeente Renkum, kortweg Stichting CultuRe, is opgericht om de­ eerste kunstenaarskolonie van Nederland  beter op de kaart te zetten. 

De eerste opdracht was het organiseren van een tentoonstelling met schilderijen uit de collectie Pim Kwak. 

Pim Kwak heeft gedurende zijn leven een imposante verzameling landschapsschilderijen verzameld. Het betreft schilderijen uit de Oosterbeekse School en de periode Pictura Veluvensis. Een vergelijkbare collectie schilderijen is te vinden in Museum Veluwezoom (bezoek hier de website van het museum). 

Nu is de aandacht vooral gericht op het bundelen van krachten binnen de cultuursector en de kunstenaarsgemeenschap in de gemeente Renkum. 

Wat doen wij?

Ons doel

Samen met de gemeente Renkum en culturele partners wil Stichting CultuRe kijken of de kunstenaarskolonie van weleer tot leven kan worden geroepen. Daarvoor zijn vrijwel alle ingrediënten aanwezig. In de eerste plaats zal de paradijselijke omgeving alleen nog maar meer gewaardeerd worden en alleen nog maar meer bezoekers trekken. Ook het culturele leven mag er zijn.

Voor wie is
Stichting CultuRe?

De activiteiten van Stichting CultuRe zijn gericht op de lokale bevolking en toeristen. Of zij nu jong of oud, kunstenaar, ondernemer of wat dan ook zijn. 

De inwoners van alle zes de dorpen in de gemeente Renkum moeten zich in Stichting CultuRe kunnen herkennen. 

Maar gezien het feit dat de gemeente vanwege het uitzonderlijke natuurschoon en het aantrekkelijke culturele klimaat jaarlijks op vele toeristen uit heel het land mag rekenen, zal Stichting CultuRe ook voor deze doelgroep een aanzwengelende werking hebben.

het bestuur
Annemiek van der Veen - CultuRe

Annemiek van Spaendonck - van der Veen

Voorzitter

Ank Nusselein2 (1)

Ank Nusselein

Secretaris

Rob Simoons foto

Rob Simoons

Bestuurslid met portefeuille PR en communicatie

Dick van Veelen Bestuurslid portefeuille collecties

Dick van Veelen

Bestuurslid met portefeuille collecties

Roger Wijnands

Roger Wijnands

Penningmeester

ANBI status

Stichting CultuRe heeft de ANBI-status ontvangen. Dat betekent dat de stichting een algemeen nut beogende instelling (ANBI) is en zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut.

Voordelen

Een van de voordelen van een ANBI-status is dat donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.